5 skäl att välja en lokal tandläkare i Järfälla

15 september 2022
Helen Johansson

editorial

Se över dina alternativ

När det kommer till att välja tandläkare är det många som standardmässigt väljer att gå till en stor företagskedja. Det finns dock många skäl att välja en lokal tandläkare istället. Här är fem anledningar till varför du bör överväga att välja en lokal tandläkare i Järfällanästa gång du behöver tandvård.

Några saker att ta i åtanke

1. Personlig vård: När du besöker en lokal tandläkare kan du förvänta dig att få personlig vård och uppmärksamhet. Detta beror på att lokala tandläkare vanligtvis har mindre personal och mindre antal patienter, vilket gör att de kan lära känna sina patienter på en mer personlig nivå. Däremot har tandläkarkedjor ofta stora patientvolymer, vilket kan resultera i brådskande möten och opersonlig service.

2. Flexibel tillgänglighet vid möten: Lokala tandläkare har vanligtvis större flexibilitet när det gäller tidsbokning än tandläkare i företagskedjor. Detta beror på att de tenderar att ha mindre personal och mindre mottagningar, vilket gör att de kan vara mer flexibla med sina scheman. Därför är det vanligtvis lättare att få en tid hos en lokal tandläkare än hos en tandläkare som tillhör en företagskedja.

image

3. Lägre priser: Lokala tandläkare tar vanligtvis ut lägre priser än tandläkare i företagskedjor. Detta beror på att de inte har samma omkostnader som tandläkare i kedjor (t.ex. nationella reklamkampanjer, flera platser osv.). De kan därför föra besparingarna vidare till sina patienter i form av lägre priser.

4. Stöd till lokala företag: När du väljer en lokal tandläkare stöder du ditt samhälle och lokala företag. Detta är bra för den lokala ekonomin och bidrar till att det finns gott om alternativ för tandvård i ditt samhälle i många år framöver.

5. Engagera dig i samhället: När du besöker en lokal tandläkare har du möjlighet att engagera dig i ditt samhälle genom volontärarbete och andra aktiviteter som tandläkaren kan vara involverad i. Många lokala tandläkare sponsrar eller deltar till exempel i evenemang som hälsomässor eller ”ge tillbaka”-dagar där de erbjuder gratis tandvård till behövande. Tandläkarkedjor erbjuder vanligtvis inte den här typen av möjligheter för sina patienter på grund av sin storlek och struktur.

Det finns många anledningar till varför du bör överväga att välja en lokal tandläkare i stället för en tandläkarkedja nästa gång du behöver tandvårdstjänster. Lokala tandläkare erbjuder personlig vård, flexibla tider, lägre priser, stöd för lokala företag och möjligheter till engagemang i samhället som företagstandläkare helt enkelt inte kan matcha. Så varför inte ge din lokala tandläkare ett försök nästa gång du behöver tandvård? Du kanske blir förvånad över hur mycket du gillar den! Tack för att du läste!

Fler nyheter