Att skilja mellan rätt och fel

17 oktober 2019
admin

Rätt och fel. Ska det vara så svårt egentligen? Ja tydligen så är det det eftersom vi har poliser och domstolar.
Undrar hur världen skulle se ut om alla lyssnade till, och följde sitt samvete?
Lite som i den där filmen The ivention of lying” med Ricky Gervais. 

Har du inte sett den? Well you’re in for a treat then.

Filmen handlar om Gervais karaktär Mark Bellison som lever i en värld där man inte kan ljuga. Eller rättare sagt, alla talar sanning. Det leder till en hel del dråpliga stunder när människors intentioner alltid levereras utan förbehåll.
Men så, nästan av misstag, så råkar Mark Bellison tala en icke-sanning i ett sammanhang… och inser att folk tror på honom.
Ni kan ju föreställa er hur det hela eskalerar när han börjar bruka (missbruka) sin nyvunna superkraft: Lögnen.

Det hela handlar på något sätt om hur vi människor gärna vill tro på det vi hör, och hur vi hellre lever i lögn än i tvivel.
En väldigt intressant film.

Och just tvivel är ju i fokus när det kommer till vårt rättssamhälle. Bortom allt rimligt tvivel säger man ju att en brottmisstänkts motiv ska vara för att denne ska kunna anses vara skyldig. 

Men alla mål i våra domstolar handlar ju inte om kriminalitet, utan även om till exempel medling, familjerätt och bodelning. 
I dessa sammanhang är det skönt att ha någon kunnig att vända sig till.
För dig som är ute efter en advokat i Göteborg finns Ottosson och Pakas. Här finns kunniga advokater som ser till att du får den expertis, kunnighet och det stöd som du behöver – oavsett anledning till att du behöver infinna dig i en rättslig situation.

Lagen är som sagt en snårig djungel. Och vill man inte vandra vilse är det bäst att lita på de som har djup erfarenhet av ämnet.

Fler nyheter