Ett invaliditetsintyg skrivet av proffs

När du behöver ett invaliditetsintyg för att du har fått en bestående skada ska du absolut vända dig till ett proffs. Det betyder en specialistläkare, som har kompetens att göra en ordentlig undersökning och en korrekt bedömning. Även om du kan gå till vårdcentralen har de inte samma kompetens där, och det gäller hela din framtid, så du måste välja det bästa. Länktips: https://www.invaliditetsintyg.se/

Det är trist när drömmar krossas och man inte längre kan göra det man har tänkt eller ha kvar ett jobb man gillar. Pengar kan inte ersätta hälsa, men man kan få en viss kompensation, så att man har råd att underlätta tillvaron lite mer. Det är en trygghet att man får ut pengar på sin olycksfallsförsäkring, och då behövs ett invaliditetsintyg. 

Även upplevd smärta räknas

Doktorn eller ortopeden kan kolla upp dina leder, hur rörlig du är och vilka skador som finns. Att gå omkring och ha värk sätter ner humöret betydligt, och om skadan tycks läka ut bra och inte är synlig, kan smärtan ändå vara hindrande till vardags. Själva upplevelsen av smärta räknas också in när man gör bedömning inför ett invaliditetsintyg.

En specialistläkare kan också tipsa dig om hjälpmedel som finns, så att du lättare kan bo kvar hemma. Det finns upphöjda insatser på toaletten, kryckor, sittkuddar och mycket mer. Man kan också få hjälp med bostadsanpassning, så att hemmet blir mer handikappvänligt. 

 

Försäkringsbolaget behöver information

Invaliditetsintyg blir ett underlag för försäkringsbolaget, som bestämmer hur stort belopp du är berättigad till. Man går efter olika tabeller och väger ihop olika funktionsnedsättningar. Det är därför du behöver anlita en specialist, så att du inte missar att få med något som är väsentligt i bedömningen. Din expertläkare ger dig ett korrekt invaliditetsintyg. Du kan också få tips om sjukgymnastik och eventuella grupper för motion och sysselsättning.