Fräsch inomhusluft med ventilationskontroll

23 juni 2022
lily_hansen

editorial

Beroende på säsong tillbringar många svenskar väldigt stor del av sin tid inomhus. De allra flesta är också medvetna om att det är viktigt vad vi äter och dricker för att vi ska må bra. För alla är det inte lika självklart att kontrollera att luften vi andas håller en god kvalitet. Vad kan man då göra för att säkerställa god luftkvalitet i de utrymmen vi vistas allra mest, vilket för många är hemma i bostaden? Med ett ventilationssystem som är välfungerande och rengjort regelbundet finns det goda möjligheter att frisk luft kan komma in i hemmet.

 

Mer än bara syre

Ett ventilationssystem bidrar inte bara till att den gamla luften full med koldioxid och andra föroreningar byts ut mot fräsch luft fylld med syre. Rätt ventilation skapar också ett gott inomhusklimat på andra sätt, till exempel genom att se till att temperaturen är behaglig och att det inte uppstår drag någonstans i huset. Det är också viktigt att ventilationen är utformad så att onödigt ljud och buller utifrån inte kommer in och orsakar störningar. Om ventilationen inte fungerar på ett optimalt sätt kan det påverka din hälsa och ditt dagliga mående negativt. 

 

Ventilationskontroll

 

Kontrollera ditt ventilationssystem

Med en ventilationskontroll får du en överblick över hur just din ventilation fungerar. Skulle något inte fungera som det ska, eller om det finns utrymme för förbättringar och ändringar, så kommer du att bli informerad om det. Det kanske också finns möjlighet att effektivisera systemet och därmed spara en del pengar på energi, vilket inte heller är fel.

När ventilationskontrollen utförs, kommer du också att få veta om det finns behov av rengöring av systemet för att skydda din och familjens hälsa och garantera en god luftkvalitet. Är du osäker på hur länge sedan din ventilation kontrollerades eller rengjordes, så boka en tid för kontroll redan idag för att undvika onödiga risker.

Fler nyheter