Professionell hjälp med trädfällning i Uppsala

08 juni 2022
lily_hansen

Att fälla och ta bort träd i Uppsala är många gånger riskfyllt. Vet man inte hur man ska gå tillväga eller har rätt verktyg ska man alltid ta hjälp av ett proffs. Detta för att inte skada sig själv eller omgivningen. Skulle trädet falla över elledningar, en bil eller ett hustak, kan det bli en väldigt kostsam trädfällning. Säkraste sättet att ta ner ett träd på är genom att såga ner det bit för bit. 

Tekniken kallas sektionsfällning och används uteslutande i bebyggda områden eller där det är trångt och inte går att fälla trädet i ett enda stycke. De flesta arborister i Uppsala är specialutbildade i sektionsfällning av träd. Detta eftersom det ibland inte finns plats för en skylift eller kranbil och man då i stället måste klättra upp i trädet för att såga ner sektionerna. Sektionerna firas sedan ner med hjälp av rep eller släpps ner kontrollerat inom ett avgränsat område.

 

Trädfällning Uppsala

 

Stubbfräsning och hjälp med att transportera bort det avverkade materialet

Den som vill ha hjälp med trädfällning och sektionsfällning ska anlita ett företag som är specialister på detta. Enklast är att söka på nätet på exempelvis “trädfällning Uppsala”, så får man upp flera intressanta alternativ. Flera av dem erbjuder även andra tjänster som stubbfräsning och andra markarbeten. Men man kan vanligtvis även få hjälp med att rensa upp efter fällningen och att transportera bort det avverkade materialet. 

Därför kan det vara klokt att först fundera över hur mycket hjälp man vill ha och behöver, och därefter ta in offerter från några olika företag. Be att få offerten specificerad så att man tydligt ser vad de olika trädtjänsterna kostar. Många gånger kommer företaget ut på plats för att bedöma arbetsåtgången och vilken trädfällningsteknik som är säkrast att använda. Beställer man trädfällning som privatperson kan man också använda sig av rutavdraget.

Fler nyheter