Relining ett nytt sätt att laga det gamla

24 juni 2022
lily_hansen

editorial

I de allra flesta fastigheter finns rör och ledningar. Dessa behövs för att bland annat transportera avlopp och vatten. Det är först när du upptäcker en läcka eller ett stopp du blir medveten om systemet. En del av dessa olyckor kan du själv hantera. Rensa ett avlopp har nog alla gjort någon gång.

Men om du är fastighetsskötare eller husägare räcker det sällan med att rensa ett avlopp då och då. Ofta kan det handla om skador på insidan av rören. Innan du bestämmer dig för att helt byta ut ett trasigt rör, kolla på alternativet.

Det kan nämligen vara intressant för dig att leta efter företag som sysslar med relining. Det är ett engelskt samlingsnamn på restaurering av rörledningar. Detta betyder att istället för att byta ut ett fungerande system lagar man det som är trasigt. Med en viss teknik.Att laga det gamla är både billigare och miljövänligt.

 

Trygga utföranden

Vid relining krävs det att utförandet sker felfritt. Det är ju så tråkigt när hyresgästerna återigen ringer och anmäler ytterligare en vattenpöl under diskhon. Lika trist om du precis betalat fakturan till rörfirman och familjen dagen efter klagar på att det rinner ner långsamt i handfatet igen.

 

relining

 

Boka innan största skadan är skedd

Det kan underlätta om du vet vilka trygghetsgarantier du kan förvänta. Det finns också certifieringar att hålla utkik efter. Du ska såklart inte behöva vara en expert på svensk standardisering för att kunna lita på att jobbet blir väl genomfört. Men du bör se till att firman är auktoriserad för ändamålet.

Något som är förmånligt för dig som kund är att kunna få en kostnadsfri offert. Om du är osäker på om dina rör håller för renovering kan du boka en inspektion. I vilket fall bör du ta tag i problemen innan det blir för rörigt så att säga.

Fler nyheter