Snabbt och smidigt sätt att avhjälpa avloppsstopp i Brålanda

10 februari 2022
jonas_olsson

editorial

Avloppsstopp kan ställa till stora problem, särskilt om det är helt stopp och toaletten eller vasken inte alls går att använda. I värsta fall kan man drabbas av översvämning, trasiga rör och kostsamma fuktskador. Ofta är det fett, smuts och hudavlagringar som fastnar i rören och täpper till dem. Ibland är det föremål som inte alls ska spolas ner, som exempelvis öronpinnar, tamponger, kondomer, etc. Det som fastnar i rören sliter på dem och gör att de åldras i förtid.

Vill man ha rörstammar som håller så länge som möjligt och dessutom slippa avloppsstopp, ska man vara noga med att inte spola ner sådant som egentligen ska slängas i avfallshinken. Helst ska man också torka ur stekpannan och flottiga tallrikar med hushållspapper innan man diskar dem. Det är även bra att ha som vana att regelbundet hälla ner en större klick diskmedel och spola rören med hett vatten.

 

avloppsstopp

 

Därför kan det vara bra att också göra en rörfilmning

Ibland drabbas man trots allt av avloppsstopp och måste då ta hjälp utifrån. Ett av de mer effektiva sätten att avhjälpa stopp i avloppet är med hjälp av en spolbil. Då spolas rörstammarna och avloppet rena med hett vatten under ett noga uträknat tryck. Fett, smuts och tvålrester som har byggts upp under åren löses upp och spolas bort. För att kontrollera så att rörledningarna inte har tagit skada av avloppsstoppet kan det vara bra att också göra en rörfilmning. 

Det finns företag som är specialiserade på rörfilmning och avloppsstopp i Brålanda och som även kan rycka ut akut. Men är det inte jättebråttom kan det vara värt att först ringa runt och be om prisuppgifter. Det är dock viktigt att det företag man anlitar är seriöst och har riktiga försäkringar, annars kan man inte få ersättning om något skulle gå fel.

Fler nyheter