Tack och lov lårsjour

16 oktober 2019
admin

Orsakerna kan vara många när man låser sig ute. Oftast är det stress som ligger bakom, man slänger igen dörren efter sig bara för att komma på att nycklarna är kvar inne i lägenheten sekunden efter. En annan ganska stor orsak är slarv. Nycklar tappas bort och det kan ju ge förödande konsekvenser. Beroende på vart nyckeln försvunnit kan hela lås behövas bytas ut. Boendesituationen kan också ändras och extranycklar kan behövas. Orsakerna kan vara många men lösningen är att ringa efter en låssmed, till exempel låsjour i Stockholm

 

Digitala nycklar och passagesystem

Många passar idag på att uppgradera sitt låssystem med digitala lås. Lås som per automatik skickar signaler till en smartphone när låset aktiveras. Det är också smidigt vi leveranser och tillfälliga besök där husägaren kan lämna ut en tillfällig kod för att ge leverantör eller hantverkare tillgång till huset. Varianterna på avläsningstekniker är många. Än så länge är det mest magnetkort eller brickor som dominerar den privata marknaden. Men system med så kallade biometriska tekniker börjar bli allt vanligare. Idag är det till exempel väldigt vanligt att låsa upp telefonen med fingeravtryck. Det är även fullt möjligt att föra över den tekniken på hus. Men i och med införandet av dataskyddslagen, GDPR så är utvecklingen något försiktig när det gäller biometriska lösningarna.

Trendnycklar

Precis som i allting annat går det trender i lås och nycklar. Mönstrade nycklar ger en personlig prägel och är det fler i hushållet som behöver nyckel kan det vara ett bra sätt att skilja dem åt, allt efter tycke och smak. Nyckelbanden fick ett stort genomslag 2018. Inte nog med att det är väldigt praktiskt så fick reklamtrycken av dessa ett rejält uppsving. Det fanns inte en mässa under 2018 som inte delade ut tjogvis med nyckelband till mässdeltagarna.  Nu väntar vi bara på nyckelringarnas uppsving.

Fler nyheter