Vattenläckor ett minne blott

20 augusti 2020
william_eriksson

Att bli överraskad av vattendroppar i huvudet när man befinner sig i badrummet är inte något man vill uppleva. Särskilt inte då det troligtvis har gått hål på ett rör vilket kan innebära stora renoveringar. Har man riktigt otur så har läckan funnits ett tag och det har börjat bildas mögel i väggarna.

Något som kan bli väldigt kostsamt. Så hur gör man för att undvika överraskningar och samtidigt spara pengar. Något som är till nytta för både hyresgäster och husägare. Ett effektivt sätt är att förebygga för sådana händelser genom att hitta någon som utför en rörinspektion i stockholm eller på den orten fastigheten finns.

 

Så går en rörinspektion till

För att kunna inspektera rören så används en kamera och med en speciell teknik får man fram skisser på hur rören går i fastigheten. Man gör sedan en felsökning och en besiktning över rörens kondition. Det vill säga hur de mår och om de exempelvis är skadade på något vis.

Man ser efter om de fungerar som de ska och gör sedan en slutbesiktning. När det är klart kan man sedan gå vidare med de åtgärder som behöver vidtas för att fastigheten ska vara i så bra skick som möjligt när det gäller vattenledningarna.

 

 

Att kunna sova tryggt

Att med jämna mellanrum genomföra rörinspektioner är en förebyggande åtgärd som kan förhindra att saker och ting går galet och man får läckage. De kan också indikera när rören har gjort sitt och behöver bytas ut. När man gör det kallas det för ett stambyte.

Det ger fastigheten nytt liv och hyresgästerna blir glada när de får nyrenoverade badrum. Att ha arbetat förebyggande är något positivt att kunna visa upp om det blir dags att sälja fastigheten någon dag. Särskilt som den nya ägaren veta vad som är gjort och kan fokusera på andra saker.

Fler nyheter