Viktig med en funktionell entré

20 oktober 2019
admin

Man kanske inte tänker på den särskilt mycket men entrén till en fastighet är den plats som flest människor passerar. I ett hyreshus passerar alla boende genom samma entré innan de når sin egen dörr. Därför är det extra viktigt att den är funktionellt utformad men även tilltalande då den är fastighetens ansikte utåt. 

 

Att man som boende inte tänker särskilt mycket på entrén kan i för sig vara ett ganska gott tecken på att den fungerar smidigt. Om entrén däremot hade cigarettfimpar slängda på marken, cyklar parkerade precis utanför dörren eller diverse lappar uppsatta lite här och var så skulle nog de boende förr eller senare reagera på det.

 

 

Hur används entrén?

 

För att skapa en så funktionell entré som möjligt är det viktigt att fundera över hur den används. Hur rör sig hyresgästerna mestadels? Vad gör de i entréns närhet? En askkopp kan lösa problemet med cigarettfimpar på marken, men placera den inte direkt utanför entrédörren. Då finns risken att rökarna står precis bredvid och röken hamnar inne i fastigheten. 

 

En papperskorg däremot är en god idé att placera vid dörren. Det lockar folk till att faktiskt använda den om den är strategiskt placerad. Ett cykeltak med gott om plats för många cyklar lockar även barnen till att vilja parkera sina cyklar där istället för precis utanför entrén. Som hyresvärd kan det faktiskt vara bra att studera hur hyresgästerna använder entrén under en vanlig dag.

 

Tydlig information

 

Platsen precis innanför entrén är optimal för information till hyresgästerna. Se till att de ser den ordentligt med tydliga informationstavlor. En anslagstavla håller ordning på hyresgästernas lappar. Fastighetsboxarna bör vara lättillgängliga och tydligt märkta med de boendes namn och lägenhetsnummer. Det finns massor av funktionella entréprodukter såsom entretavlor, anslagslister, dörrskyltar med mera att köpa online. Ett exempel på ett företag som säljer sådant är Entréprodukter AB. 

Fler nyheter